מה למעצבת אופנה ולשיווק דיגיטלי?

היי אני סיוון, מעצבת אופנה ובעלת סוכנות לשיווק דיגיטלי. אני די בטוחה שאין עוד רבים שיכולים לחלוק איתי את התואר הזה, וזה לגמרי מובן - לכאורה אלו עולמות מקבילים לא נפגשים. 

כבר כילדה היתה לי משיכה לאופנה ועשיתי מה שיכלתי בשביל לסלול לעצמי את הדרך לשם. מגיל 6 ציירתי דגמי שמלות. יצאתי ללמוד בתיכון מחוץ לעיר בשביל ללמוד במגמת עיצוב אופנה. ומיד אחרי הצבא, כשכולם טסו לטיול הגדול, נרשמתי למכינה לעיצוב אופנה בסטודיו 6b , לאחר מכן לימודי עיצוב אופנה מייגעים של 4 שנים במכון אבני במקביל לתואר ראשון מהאוניברסיטה הפתוחה.  

לקראת סיום התואר התחלתי התמחות במותג אופנה מצליח, ואחר כך עבדתי בעוד כמה מותגים של מעצבות מקומיות. שם למדתי את הצד הניהולי של העסק ואת הדרך להגשמת החלום של המעצבים - להפוך את מה שראית בעיני רוחך למוצר פיזי שמגיע לידי לקוחות, ועוד לקבל מזה כסף! במקביל, למדתי על המחיר הנלווה - להיות מותג אופנה המייצר ומעצב בארץ זה ממש לא רק הגשמת חלומות ויצירה, לא הכל ורוד.

כל העסקים בהם עבדתי נאבקו לשרוד. העלויות של העסק הן הרבה מעבר למובן מאליו של שכירות, ייצור, שיווק. יש עוד המון הוצאות, חלקן יכולות להיראות שוליות למי שלא מכיר את העסק מבפנים. ומצד שני, יש לחץ מצד הלקוחות להוריד מחירים כי הרי לקוחות הקצה רואים רק את המוצר הסופי ומשווים למוצרי Fast-Fashion סינים. סיבות אלו גרמו גם לעסקים שנראים מהצד כמובילי התעשיה להיות ״על הקצה״ מבחינת רווחיות.

כחלק מהסמכויות הרבות שהיו לי במותגים שעבדתי בהם, יצא שניהלתי הן את הייצור, המחסן, המכירות, הלקוחות והן את האונליין - בלי ידע ממשי קודם. למדתי תוך כדי עשייה את עולמות השיווק הדיגיטלי, מתוך המקום שלי בחברת אופנה ומתוך ההבנה שיום אחד אצטרך את הידע הזה עבור המותג שקיוויתי להקים. השתתפתי בקורסים שלימדו אותי מה שהיה צריך, אבל בעיקר התמודדתי עם אתגרים ולמדתי מתוך סקרנות לעולם החדש של שיווק דיגיטלי. 

הקמתי עבור אותו המותג את אתר המכר הראשון שלה ב-Shopify. כשהאתר עלה לאוויר התחלנו לעבוד עם סוכנות שיווק דיגיטלי, ואני ניהלתי את התקשורת מולם בתור מנהלת השיווק של העסק (כן, קיבלתי טייטל נוסף). אחרי חודשים ספורים, אותה סוכנות נפלאה הבינה שבתקציבים שהיו לנו לא משתלם לשכור את שירותיהם. מתוך אמון ביכולות שהראיתי, הציעו להעביר אלי את ניהול השיווק הדיגיטלי. עברתי תהליך חפיפה ויצאתי לדרך בתור מנהלת השיווק הדיגיטלי של המותג. 

חצי שנה לאחר מכן, חזרתי אליהם לפגישת ייעוץ שאחריה הם בעצם הציעו לי עבודה. משם כל השאר היסטוריה. עזבתי את התפקיד שלי כמנהלת ייצור ועברתי להיות מנהלת קמפיינים פרילנס בסוכנות דיגיטל. 

החלום של עיצוב האופנה לא נזנח ובמקביל לעבודה בשיווק הדיגיטלי הקמתי את מותג האופנה Us. כמובן שהידע והניסיון שלי בניהול השיווק הדיגיטלי התווסף להיכרות עם עולם האופנה עזרו להרים את המותג מבחינה עסקית. 

 
אופנת אס US סיוון חליווה

 התקדמתי בסוכנות הדיגיטל וניהלתי את כל לקוחות העסק. כשמנהלי הסוכנות החליטו לפרוש הקמתי חברה משלי, ולקוחות שעבדו איתי לפני המשיכו איתי באופן טבעי ובפרגון גדול. כך הקמתי את סי-קום אופנה ואיקומרס בע"מ (משחק מילים על הקיצור של איקומרס ECOM והקיצור של השם שלי סיוי-CV) - סוכנות שיווק דיגיטל עבור חנויות סחר אונליין.

הלקוחות של סי-קום הם בעיקר חברות סחר עם חנויות פיזיות במקביל לחנויות אונליין. הלקוחות שלנו מקבלים שירותי שיווק דיגיטלי שרואה ומבין את הצרכים והכאבים של עסקי ריטייל בארץ. 

ומה קרה עם US? כשהייתי צריכה לבחור בין ניהול סוכנות השיווק הדיגיטלי לבין מותג האופנה שלי, העדפתי להתמקד במתן שירות לחנויות ריטייל אחרות, אני את החלום שלי הגשמתי.

חזור לבלוג

להשארת תגובה

שימו לב, יש לאשר הערות לפני פרסומן.