איזו פלטפורמה עדיפה להקמת אתר איקומרס?
בשנים האחרונות יש עלייה מתמדת ברכישות אונליין ויותר ויותר חנויות איקומרס נפתחות: חנויות שהחליטו להרחיב את העסק לקהלים נוספים באמצעות אתר מכר אונליין או עסק שמבוסס כולו על איקומרס.
אחרי ההחלטה (הנכונה!) לפתוח אתר איקומרס לעסק ההחלטה הבאה צריכה להיות הפלטפורמה עליה יוקם האתר. בחירת פלטפורמה מתאימה לעסק יכולה להיות קריטית לעלויות ההקמה של האתר, העלויות השוטפות של תחזוקת האתר וכן חוויות המשתמש והמכירות עצמן. במאמר זה בחרנו לסקור שתי פלטפורמות פופולריות לבניית אתרים -Shopify ו-Wix. שתיהן בבסיס לא דורשות ידע בתכנות אלא מציעות תבניות מוכנות רבות ותוספים בתשלום נוסף חודשי במחירים שונים. אלו שתי האופציות המתאימות ביותר עבור בעל חנות דיגיטלית שלא מעוניין בתלות בעבודת תכנות. עם זאת, הן שונות בפיצ׳רים והתאמתן לאתרי איקומרס. לכל עסק ואתר יש דרישות וסדרי עדיפויות שונים ולכן כדאי לבדוק את כל האפשרויות הזמינות.
הכנו סקירה כללית המשווה בין Shopify לבין Wix עבור הקמת אתר סחר אונליין, כולל שיתוף מהניסיון האישי שלי בהקמת אתרי איקומרס.
פונקציונליות:
- Shopify: פותחה במיוחד עבור אתרי איקומרס, ומציעה מגוון רחב של תכונות מובנות, כגון ניהול מלאי, עגלת קניות, אפשרויות תשלום ותמיכה במוצרים דיגיטליים. יש עדכונים ופיתוחים חדשים כל הזמן!
- Wix: פלטפורמה רב-תכליתית, פחות מותאמת לאתרי איקומרס. פונקציונליות איקומרס זמינה רק בתוכניות בתשלום, ויכולותיה מוגבלות יותר בהשוואה ל-Shopify.
עיצוב:
-
Shopify: מגוון ענק של עיצובים מודרניים ומקצועיים, אך יש פחות גמישות בהתאמה אישית בהשוואה ל-Wix. העבודה ב-Shopify מבוססת על תבניות מותאמות לאיקומרס והתאמתן לאתר. במידת הצורך ניתן לבצע שינויים בקוד (לחנויות חדשות שעובדות עם תבנית שופיפיי יש שעת תכנות מתנה לתיקונים והתאמות מעבר לקיים). בנוסף, קיימים תוספים הניתנים לרכישה בנפרד שיתנו מענה כמעט לכל צורך.לאחרונה הם עובדים על פיתוח של עיצוב התבנית בצורת drag-and-drop בדומה ל-Wix.
- Wix: ידועה בעורך ה-drag-and-drop האינטואיטיבי שלה, המאפשר גמישות רבה יותר בעיצוב ובפריסת האתר.
קידום אתרים (SEO):
- Shopify: ידידותית ל-SEO עם אפשרות לערוך כותרת, מטא-דסקריפשן, אלט-טקסט לכל תמונה ועוד. בנוסף ישנם גם תוספים לשיפור התוצאות האורגניות של האתר.
- Wix: כוללת כלי SEO מובנים, כגון תגיות meta ויצירת מפת אתר XML, אך פחות יעילה בהשוואה לפתרונות SEO מתקדמים.
תמיכה:
- Shopify: מדריכים מקוונים, פורומים, עמוד יוטיוב עם תוכן איכותי ועדכונים רבעוניים עם עדכונים. בנוסף, צוות תמיכה ייעודי זמין 24/7, עם ידע נרחב בתחום האיקומרס. יצא לי לפנות אליהם לא פעם ותמיד קיבלתי מענה מהיר ומדוייק.
- Wix: תמיכה זמינה דרך שירות שיחה חוזרת באנגלית (מילוי טופס קריאה וצוות התמיכה יוצרים קשר טלפונית) , פורומים ומדריכים מקוונים.
עלויות:
- Shopify: תוכניות בתשלום החל מ-$29 לחודש, עם עמלות נוספות על עסקאות. בנוסף לתשלום עבור כל תוסף (לרוב מדובר בדולרים בודדים לחודש)
- Wix: תוכניות בתשלום החל מ-$16 לחודש, עם אפשרות לרכוש חבילות ייעודיות לאיקומרס.
נתונים רלוונטיים לשוק הישראלי:
-
Shopify: פופולרית יותר בקרב עסקים ישראליים, עם נתח שוק גדול יותר בהשוואה ל-Wix. התבניות מגיעות בשפה האנגלית וצריכות תרגום לעברית. את התרגום אפשר לבצע לבד, מה שיכול לקחת מספר שעות או להיעזר לאפליקציה. בכל מקרה מדובר בעבודה חד-פעמית שנעשית בתקופת ההקמה בלבד.בנוסף, ישנן תבניות ישראליות, אך הן לא מקוריות של Shopify - אנחנו ממליצים לעבוד עם התבניות המקוריות.
- Wix: פחות פופולרית בקרב עסקים ישראליים, אך עדיין נותנת פתרון זול וקל יחסית להקמת אתר איקומרס בסיסי. גם כאן הבסיס הוא באנגלית אבל ניתן לתאים לעברית בקלות.
מסקנות:
כפי שציינתי, זוהי סקירה כללית. על כל עסק ואתר איקומרס לבחון לעומק את השיקולים הייחודיים ולבחור את הפתרון המתאים ביותר לצרכים ולמטרות שלכם. ההחלטה על הפלטפורמה עליה מקימים את האתר היא חשובה ותשפיע על התנהלות האתר. אני מציעה להיעזר במומחה איקומרס שיעזור לבחור את הפלטפורמה האופטימלית עבור כל עסק.