משווקים פתחו את 2025 בתערובת של אופטימיות וחשש. הכלכלה עדיין לא יציבה וטכנולוגיות חדשות כמו בינה מלאכותית משנות את העולם. במקביל, התקציבים עדיין יחסית מצומצמים והתחרות על כל לקוח מרגישה אינטנסיבית יותר, על פי סקר CMO האחרון של אוניברסיטת דיוק וה-AMA.
כדי לשמור על יתרון יחסי מול המתחרים בתקופה של חוסר וודאות כדאי לשמור על עירנות לטרנדים והזדמנויות חדשות. אספנו שש מגמות שאולי עברו לכם מתחת לרדאר. כדאי לשים אליהן לב כשמסתכלים קדימה לעבר 2025 והלאה:
1. התוכן הופך לבינוני יותר
האסתטיקה החדשה: העדפת הצופים את הסגנון החובבני, האותנטי. זה בכל מקום. החל מהמובן מאליו - פלטפורמות הסושיאל ועד קמפיינים של מותגי על כמו AirBnB, United Airlines ו-"Shot on iPhone" של אפל החוגגים את המראה שנוצר על ידי המשתמשים.
2. הלקוחות הטובים ביותר שלכם נעשים טובים יותר
מחקרים פנימיים מראים שקמעונאים מקבלים יותר ויותר ערך מפחות לקוחות. הלקוחות הנאמנים ביותר שלכם חשובים מתמיד.
מעבר למועדון הלקוחות המוכר, ישנה תופעה של השקעה המתמשכת של "חוויות VIP", טיפול מיוחד עבור ה-1%. תוכניות נאמנות-על אלו אינן מיועדות רק למלונות וחברות תעופה אלא גם לסחר מקוון— הן מעודדות רוכשים קבועים לרכוש יותר.
3. RIP לעוגיית הדפדפן
2024 הייתה אמורה להיות הרגע הסופי שלה בדפדפן Chrome המוביל בשוק של Google, שיש לו יותר מ-65% מתעבורת האינטרנט העולמית. ואז גוגל שינתה את דעתה. אך המפרסמים כבר המשיכו הלאה. הרוב המכריע של הוצאות הפרסום הדיגיטלי נמצא כעת בערוצים כמו אפליקציות מובייל ופלטפורמות סושיאל, שאינן משתמשות בעוגיות. הדרישה המוצעת של גוגל לגרום לאנשים "להסכים" למעקב באינטרנט יכולה להביא את אחוז המודעות המונעות על ידי עוגיות באינטרנט לפחות מ-10%.
4. משפך השיווק נעלם
מותגים גדולים עדיין חשובים, אבל מספר מדאיג מאבדים מיוקרתם. סיבה אחת? הדרך שהורגלנו אליה מחשיפה לרכישה משתנה - כבר אי אפשר להסתמך על תהליך ה״משפך השיווקי״. לדוגמה, בזמן גלילה בפייסבוק, אפשר לראות מודעה לחליפה מותאמת אישית ממותג שמעולם לא שמעתי עליו ובכמה לחיצות, לרכוש. המעבר ממודעות לקופה הפך למהיר יותר, עניין של 90 שניות. מודעות המניעות לרכישה, המוכרות לנו היטב מאינסטגרם, פייסבוק וגוגל שופינג הן משפך במיניאטורה, והן מקבלות יותר תשומת לב מצד פלטפורמות הפירסום, ותקציבי הפרסום בהתאמה.
5. הנתונים הם צוואר הבקבוק היצירתי החדש
שאלו כל מנהל חשבון מספיק ותיק בסוכנות דיגיטל והוא יגיד לכם שיצירת התוכן תמיד הייתה המגבלה. כותבי תוכן ואמנים לא יכלו לייצר כמה גרסאות של כל דבר כמו שהלקוח יכול להשתמש. קמפיינים הוגדרו על ידי כוח האדם היצירתי. לא עוד. הבינה המלאכותית הגנרטיבית מבטיחה להפוך את גרסאות היצירה לטריוויאליות וזולות, ומעניקה למותגים כמה טקסטים ודימויים שהם רוצים—ועוד. אז מה הבעיה עכשיו? במילה אחת: נתונים. מיקוד והתאמה אישית דורשים מידע, כך שקמפיינים יוגדרו יותר ויותר על ידי כמה אתם יודעים, לא כמה אתם עושים.
6. אין נושא משעמם
הכל שאלה של יצירתיות, מעוף והיכולת להבין את המדיה בה אנו פועלים. היום, כל נושא יכול להפוך לויראלי, מצחיק ומעניין עם הזווית הנכונה. דוגמה מעולה לכך היא הסרטון של "עיריית תל אביב" שהפך את ימי פינוי הגזם לקומדיה רומנטית משעשעת, או עמוד האינסטגרם של "חסלט" שהופך ירקות לנושא שיחה באמצעות הומור מושחז ותוכן קריאייטיבי. המותגים שמבינים איך להשתלב בשיח הקיים ולנצל טרנדים לטובתם – הם אלו שיגרפו את תשומת הלב ואת העוקבים.
2025 מביאה איתה אתגרים וגם הזדמנויות לשיווק הדיגיטלי. התוכן נע לכיוון אותנטי ופשוט יותר, הלקוחות החזקים הופכים למשמעותיים יותר, ופרסום מבוסס עוגיות דפדפן הולך ונעלם. הדרך שבה צרכנים מבצעים רכישות מתקצרת משמעותית, והמותגים שמצליחים להיעזר ביצירתיות, דאטה ובינה מלאכותית הם אלה שינצחו. השורה התחתונה? מי שידע להשתלב בטרנדים הנכונים, לייצר תוכן חכם ושיווק מדויק – יהיה זה שישגשג בעולם השיווק של 2025.
מה חשבתם? רשמו לנו בתגובות
📌 רוצה שנבדוק עבורך איך אפשר לשפר את חוויית הקנייה באתר שלך?
השאירו פרטים כאן לניתוח חינמי