5 אפליקציות Shopify שהן חובה בכל חנות - ההמלצות שלנו

מצאת את הנישה שלך, בנית מותג, הכנת מלאי מוצרים ומיתוג. השלב הבא הוא להקים את החנות בפועל. קיימות מספר אפשרויות להקמת חנות - Wix, Shopify, Wordpress עוד, לכל פלטפורמה יתרונות וחסרונות כאשר Shopify היא המועדפת עלינו, בין היתר בזכות מגוון האפליקציות הקיימות. 

לכל חנות דיגיטלית יש את הצרכים שלה, וכל מנהל חנות יבחר בהתאם להעדפותיו ולצרכי העסק, אך יש כמה פיצ׳רים שהם ממש Must-Have. הכנו רשימה של 5 פיצ׳רים שכל חנות Shopify ישראלית חייבת. בחנות האפליקציות תוכלו לבחון את היצע האפליקציות לכל אחד מהפיצ׳רים ולבחור את מתאימה ביותר לאתר הסחר שלכם.

כמה טיפים מאיתנו שכדאי לזכור כשניגשים אל חנות האפליקציות של Shopify:

  • ל-Shopify יש קרוב ל-4000 אפליקציות שונות בחנות האפליקציות, כאשר למעלה מ-1500 מהן הן בחינם. יחד עם זאת ייתכן שגם באפליקציות החינמיות יהיו פיצ׳רים בתשלום.
  • כל אפליקציה משפיעה על מהירות הטעינה של האתר שלך. לכן, המפתח הוא לדעת מה אתה צריך ולהיות סלקטיבי.
  • כשיש מגוון אפליקציות מותקנות חשוב לשים לב שהן לא פוגעות בפעילות האחת של השנייה.
  • לכל אפליקציה יכולים להיות באגים ותקלות מקומיות - לחשוב לעקוב ולבדוק את האתר באופן תדיר כדי לוודא שכל הפונקציות פעילות.

5 תוספים Must-Have לאתר סחר ישראלי:

כמו שאמרתי, מספר האפליקציות של Shopify הוא מעל 4,000. מאוד קל להיות מוצפים מהכמות ומהאפשרויות. ההצעה שלנו, היא קודם כל להתחיל מכמה תוספים בודדים שהם החובה של כל אתר סחר. לאחר מכן, אפשר יהיה להוסיף עוד פיצ׳רים או להחליף את הקיימים באחרים, מדויקים יותר לצרכים הספציפיים שלכם.

5 התוספים הראשונים שכל חנות דיגיטלית בישראל צריכה:

  1. תוסף צ'אט שירות לקוחות - השקעה בתוספי שירות לקוחות היא מאסט לחנויות מקוונות המעוניינות לשפר את החוויה של הלקוחות. תוספי שירות לקוחות יכולים לשפר באופן משמעותי את החוויה והשירות שהלקוחות מקבלים בחנות המקוונת. שירות הלקוחות יכול להיות אנושי, צ׳אטבוט, AI או שילוב ביניהם. מחקרים מראים שהלקוחות הצעירים מעדיפים לקבל שירות לקוחות self-serivce, ולכן ההמלצה היא בניית מערכת שירות לקוחות על בסיס צ׳אטבוט או AI ובמידת הצורך להעביר למענה אנושי.
    לאחרונה השימוש בתוסף  צ'אט בוואטספ נהיה נפוץ אך אפשר גם להתחבר למערכות CRM במידה ויש או להשתמש בצ'אט של שופיפיי.
  2. תוסף נגישות - בהתאם לחוק הנגשת אתרי אינטרנט ואפליקציות לאנשים עם מוגבלות אתרי אינטרנט ואפליקציות בישראל צריכים להיות מונגשים לציבור אנשים עם מוגבלות (יש אתרים הזכאים לפטור). במידה ויש הפרה של חובת ההנגשה בעל האתר עלול לקבל קנס של ₪150,000,  וכן פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של עד ₪50,000.
    אפשר להסתפק בתוסף חינמי בסיסי או לקנות תוסף מורכב יותר. 
  3. תוסף שינוי פונטים - בחירת הפונט הנכון בו משתמשים באתר משפר את הקריאות, משקף את זהות המותג, ותורם לחוויית משתמש עקבית ומקצועית.

מומלץ למי שיש חנות בעברית ורוצה להשתמש בפונט שונה ממה שהמערכת מציעה להתקין תוסף שיאפשר החלפת פונטים. מצאנו את התוסף לשינוי פונטים בחינם (לפחות לעת עתה) וניתן להעלות בו קבצים בחינם. 

4. תוסף של אינסטגרם פיד - מצוין לחבר את הגולשים עם פעילות הסושיאל של העסק, במיוחד עבור עסקים שמשקיעים בפעילות בערוצי המדיה החברתית. הפיד שמתעדכן בזמן אמת מציג שהעסק "חי" ותורם לאמינות המותג. תוספים שונים מציעים אופציות נוספות כמו גלריה/ לינקים למוצרים. אנחנו עובדים בעיקר עם Instafeed.

5. תוסף של "עדכן אותי כשהמוצר חוזר למלאי" - התראת "חזרה למלאי" היא כלי שיווקי המאפשר לעסקים להודיע ללקוחות על זמינות מחודשת של מוצרים שאזלו, במטרה לעודד רכישה. התראות "חזרה למלאי" מספקות הזדמנות לעסקים לשמר לקוחות ולהחזיר חלק מההכנסות האבודות, ובכך לשפר את תוצאות המכירות בטווח הארוך.

בחירה נכונה של תוספים לחנות הדיגיטלית משפרת את חוויית הלקוח, מגדילה מכירות ומסייעת בעמידה בדרישות החוק, תוך שמירה על ביצועי האתר ומענה לצרכי העסק הספציפיים. לאחר תחילת הפעילות אפשר (וכדאי!) להמשיך ולבחון תוספים נוספים שישפרו את חווית הקניה בחנות שלכם ויתנו ״אופי״ לעסק. 

חזור לבלוג

להשארת תגובה

שימו לב, יש לאשר הערות לפני פרסומן.