מחקרי גוגל מצביעים: טיקטוק מוביל בקרב צעירים

ברייקינג ניוז: מחקרים פנימיים של גוגל מראים שטיקטוק היא המקום המועדף על צעירים לקניות וחיפושים

ביום שני, 6.8.2024, בית משפט פדרלי בארה"ב קבע כי גוגל החזיקה במונופול בלתי חוקי בתחום החיפוש המקוון, תוך הפרת חוק האנטי-טראסט האמריקאי לפי סעיף 2 של חוק שרמן. בית המשפט פסק כי גוגל פעלה באופן בלתי חוקי בכך ששילמה לחברות כדי להפוך את גוגל לדפדפן ברירת המחדל במכשירים רבים. ההחלטה היום היא תוצאה של שנים של הליכים, ועשויות להיות לה השלכות משמעותיות על האופן שבו אנשים מחפשים ומוצאים מידע באינטרנט.

גם צוות הפודקאסט הפופולרי של N12 לא פיספס את הידיעה המרעישה והקדיש לסוגיה פרק בפודקאסט היומי שלהם, אחד ביום - המונופול של גוגל

 

בזמן שקראתי את ההחלטה (טוב, בסדר, סיכמתי בעזרת AI - זה בכל זאת מסמך משפטי באנגלית בן 286 עמודים וגם הקשבתי לפודקאסט), שני פרטים חבויים ועוד מעניינים על המצב הנוכחי של החיפוש המקוון בלטו בעיניי. השופט אמיט מהטה מצטט מחקרים פנימיים של גוגל ששופכים אור חדש על האופן שבו החיפוש של גוגל מתמודד מול ענקיות טכנולוגיה אחרות כמו מטא וטיקטוק - בפרט, כיצד טיקטוק תופסת יתרון בקרב מחפשים מדור Z.

 

גוגל מצאה ש- 63% מהמשתמשים היומיומיים בטיקטוק בגילאי 18-24 אמרו שהשתמשו בטיקטוק כמנוע חיפוש בשבוע האחרון. בבדיקת מה אנשים חיפשו, גוגל מצאה שכמעט 50% מבני דור Z אומרים שהם משתמשים ברשתות חברתיות במיוחד לקניות. המחקרים המדויקים אינם כלולים בפסק הדין ולכן לא ניתן להביא מקורות, אך הם מיוחסים לליז ריד, סגנית נשיא החיפוש של גוגל, הרשומה כעדת עובדות, ולראיות ספציפיות נוספות.

 אני לא אחת מבני דור ה-Z אבל לגמרי חלק מאלו שאוהבים להשתמש ברשתות חברתיות, במיוחד בטיקטוק, כדי לענות על שאלות, למצוא מידע ולעזור בקבלת החלטות. למרות שטיקטוק אינה חברת חיפוש - מהטה, השופט בתיק המונופול של גוגל, מותח קו ברור בין עסקי החיפוש של גוגל לבין הרשתות החברתיות. 

 מניסיוני, וכפי שכתבתי במאמר מתאריך 15.8.2024, מצאתי שלטיקטוק יש יתרון על פני החיפוש של גוגל בשני תחומים חשובים: אותנטיות ונוחות.

לדוגמה, כשאני מתכננת טיול, אני רוצה לגלות מהם המקומות שחובה לבקר בהם הן מתושבים מקומיים והן ממשפיעני תיירות. כשאני רואה פרסומת למוצר מסוים במדיה אחרת, אחפש את אותו המוצר בטיקטוק בשביל לקבל עליו מידע נוסף לפני רכישה. הסרטונים של טיקטוק מאפשרים לי לגלול במהירות ולקלוט מידע הרבה יותר מהר ממה שהייתי יכולה בגוגל. גוגל לא יכולה לתת לי את אותה רמה של פירוט וחיבור אישי.

 יחד עם זאת, אני נתקלת במכשולים דומים בחיפוש בטיקטוק ובגוגל. אני עדיין צריכה לשפוט מידע כדי לוודא שהוא אמין, לברור בין פרסומות ולהיחשף לתוכן לא רלוונטי במהלך החיפוש. אבל הנוחות של הגלילה האינסופית (והממכרת) של טיקטוק והיכולת לראות דברים באופן ויז'ואלי גורמת לי לסמוך יותר על התוכן - למרות נוכחות של תמונות וסרטונים שנוצרו על ידי בינה מלאכותית.

 גוגל כבר אישרה שהיא תערער על פסיקה זו, כך שהסיפור לא נגמר. אנחנו נמשיך לקרוא ולעקוב אחרי ההתפתחויות, ולעדכן.

חזור לבלוג

להשארת תגובה

שימו לב, יש לאשר הערות לפני פרסומן.